• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Messoudi en Verheyen blikken vooruit: "Anderlecht heeft nog veel puin op te ruimen"

  Mo Messoudi en Gert Verheyen

  Vanavond gaat de vaderlandse competitie weer van start met Genk-Kortrijk. Volgens onze huisanalisten Mo Messoudi en Gert Verheyen is er voorlopig geen team dat er met kop en schouders bovenuit steekt.

  Gert Verheyen schuift niet meteen een ploeg naar voren die de uitgesproken titelfavoriet is. Sterker nog, hij denkt dat er een waaier aan kandidaten is. 

   

  "Voor mij zijn alle topclubs titelfavoriet. Uiteraard denk ik meteen een Club Brugge en Racing Genk, maar ook Anderlecht, Standard en Gent schrijf ik niet meteen af. Dat kan je vooraf nooit zeggen. Als een ploeg plots goed draait en het klikt, dan kan dat."

   Als een ploeg plots goed draait en het klikt, dan kan ze kampioen worden.

  Gert Verheyen

  "Neem nu Standard", gaat Gert Verheyen verder. "Zij spelen hun tweede jaar onder Michel Preud’homme. Ze hebben veel transfers gedaan. Preud'homme gaat de ploeg meer naar zijn hand zetten."


  "En waarom AA Gent niet? Als zij stabieler worden achterin, dan kan dat. Als je Michael Ngadeu naast Dylan Bronn zet, dan heb je achterin een goed centraal duo. Als ze bovendien bij Gent goals maken, kunnen ze een hele lastige klant worden voor Genk en Club Brugge."

  Bij Standard amuseren ze zich te pletter op training

  "In zijn geheel is Genk nog altijd dezelfde ploeg"

  Gert Verheyen: "Genk liet al in de Supercup zien dat het goed is.  Ik zag geen verschil met vorig seizoen. Natuurlijk zullen er momenten zijn dat ze Malinovski en Trossard zullen missen.  Maar in de fond is hun team even goed."

   

  "Alleen iemand als Samatta is daar nog cruciaal. Als die vertrekt, moet er een spits opstaan die veel goals maakt. Dat heb je toch nodig."

   

  Mo Messoudi: "Je merkt wel dat ze op tijd klaar zijn met hun huiswerk. Ze hebben de spelers die ze kwijt zijn snel proberen te vervangen. Alleen moet je afwachten wat zoiets gaat geven. Hagi en Bongonda zijn goede spelers, maar gaan ze het ook kunnen bij een club als Genk?"

  Hagi en Bongonda zijn goede spelers, maar gaan ze het ook kunnen bij een club als Genk?

  Mo Messoudi

  "En dan is er het vraagteken Anderlecht", gaat Mo Messoudi verder. "Ze hebben met Kompany, Nasri en Vlap mooie namen binnengehaald. Maar ze hebben ook nog heel wat puin op te ruimen. Er zijn bij Anderlecht nog 8 à 9 spelers die moeten vertrekken."

   

  Verheyen: “Uiteraard doet iedereen transfers met het oog op versterking. Maar het hangt ervan af hoe die nieuwe spelers zich gaan ontwikkelen of dat effectief zo uitdraait."

  "Puur op statistieken zal Club Brugge Wesley niet missen"

  Messoudi: “Ik denk dat Standard echt een ploeg is die zich zeker versterkt heeft. Djenepo en Marin zijn misschien wel weg, maar anderzijds hebben ze Vanheusden kunnen houden en hebben ze Limbombe gehaald."

   

  Verheyen: "Ook bij Standard zal de spits natuurlijk bepalend zijn. Emond maakte er vorig seizoen 13. Dat is niet verkeerd. Maar als je echt kampioen wil worden, moet dat meer zijn. Kan Avenatti (die overkomt van Kortrijk) daar echt die stap zetten? Wordt hij die topspits en maakt hij er 20? Dan doet Standard mee voor de titel."

  Als Avenatti die topspits wordt die 20 goals per seizoen maakt, dan doet Standard mee voor de titel.

  Gert Verheyen

  "Club Brugge? Dat is een beetje afwachten", zegt Messoudi. "Wat brengen de vervangers van Denswil en Wesley? Club heeft zijn slag thuis gehaald met Simon Deli voor Denswil en David Okereke voor Wesley. Hopelijk zijn die hun geld waard."

   

  "Ze gaan vooral het profiel van Wesley missen", vult Gert Veheyen aan. "Dat type heeft elke trainer graag in zijn kern. Puur op statistieken ga je Wesley niet missen. Hij was geen doelpuntenmachine en hij gaf geen 13 assists per seizoen."

  Bekijk het gesprek: