Lendl dumpt Zverev (ATP-5): "Hij heeft te veel problemen naast het terrein"

  De Amerikaanse ex-tennisser Ivan Lendl heeft zijn samenwerking met Duitser Alexander Zverev (ATP-5) stopgezet. "Ik denk dat hij een ongelooflijke speler kan worden, maar op dit moment heeft hij te veel problemen naast het terrein", legde hij zijn redenen uit.

  In november vorig jaar won de 22-jarige Alexander Zverev met Lendl als coach nog de ATP Finals. Dit jaar vlot het niet echt voor de Duitser. Op Wimbledon moest hij al in de eerste ronde inpakken en nu volgt er dus een breuk met zijn coach. Het is Lendl zelf die de stekker uit de samenwerking heeft getrokken.

   

  Na Wimbledon liet hij zich al ontvallen dat Zverev "wat meer met tennis bezig moest zijn" en ook nu lijkt dat de voornaamste reden van de split. "Ik geloof in hem. Hij is nog steeds erg jong. Ik denk dat hij een ongelooflijke speler zal worden. Maar de problemen die hij momenteel naast het terrein heeft, maken het voor mij niet mogelijk om mijn job op een aangename manier uit te voeren."

   

  Ook Zverev was de laatste tijd openlijk ontevreden over zijn trainer. "Soms ga ik het terrein op om een paar uur te trainen en dan begint hij te praten over hoe hij gisteren gegolft heeft. Bovendien heeft hij ook recent een nieuwe hond aangeschaft waarmee hij veel tijd doorbrengt."

   

  Het antwoord van Lendl? "Ik denk dat mijn palmares als speler genoeg zegt over mijn werkethiek." Lendl won zelf als speler 94 ATP-toernooien.