Everton wil fans betrekken in ontwerpvoorstel nieuw stadion

  De nieuwe thuishaven van Everton moet plaats bieden aan 52.000 toeschouwers.

  Premier League-club Everton heeft een ontwerpvoorstel voor een nieuwe voetbaltempel bekendgemaakt. Het stadion moet plaats bieden aan 52.000 toeschouwers en de supporters mogen hun mening geven over het ontwerp. 

  Everton wil een nieuw voetbalstadion bouwen op de oever van de Mersey-rivier in het noorden van de stad Liverpool. In een filmpje op sociale media presenteerde de club een voorlopig ontwerp dat plaats moet bieden aan 52.000 toeschouwers, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar ruim 60.000 plaatsen. 

   

  Supporters mogen hun mening geven. Everton gaat een "roadshow" organiseren om hun ideeën te kennen. Fans kunnen ook online hun mening ventileren. Voor het einde van dit jaar moet er een definitief ontwerp klaar zijn. In 2023 wil Everton verhuisd zijn naar een nieuwe thuishaven, die voorlopig de naam draagt van het dok waarin het moet verrijzen: Bramley-Moore. 

   

  Sinds 1892 spelen de Toffees hun thuiswedstrijden op Goodison Park. Het huidige stadion ligt midden in een woonwijk en biedt plaats aan 40.000 toeschouwers.