Padoen klopt Hermans en Quintana in koninginnenrit Adriatica Ionica

  Padun wint op de top van de Tre Cime di Lavaredo.

  Mark Padoen (Bahrein-Merida) heeft de tweede etappe in de Adriatica Ionica Race naar zijn hand gezet. De Oekraïner won na een bergrit van meer dan 200 kilometer een sprintje bergop. Onze landgenoot Ben Hermans werd derde. Padoen is ook de nieuwe leider.

  Na een rustige aanloop van zo'n 100 kilometer begonnen de renners in Italië aan een pittig tweede deel. Het peloton moest nog 4 keer klimmen met onder andere twee beklimmingen van eerste categorie en een aankomst aan de voet van de Tre Cime di Lavaredo. 

   

  Op de eerste puist van de dag reed er meteen een kopgroep met sterke renners weg. Ook twee Belgen hadden goed opgelet: Ben Hermans en Remco Evenepoel schoven goed mee. Al snel werd duidelijk dat de winnaar van de koninginnenrit uit de vlucht zou komen.

   

  Op de slotklim probeerde Evenepoel meteen aan te vallen, maar hij werd gegrepen door een trio met Hermans, Padoen en Dayer Quintana. Die laatste kon de ritzege van zijn oudere broer Nairo in de Tour net niet overdoen: Padoen bleek op de streep de snelste. De 23-jarige Oekraïner is meteen ook de nieuwe leider, al zit Ben Hermans hem nog op de hielen.

  Uitslag rit 2

  1. Mark Padoen (Oek) - in 5u54'16"
  2. Dayer Quintana (Col) - z.t.
  3. Ben Hermans
  4. Jonathan Caicedo (Ecu)
  5. James Knox (GBr) - op 5"

  Stand na rit 2

  1. Mark Padoen (Oek)
  2. Ben Hermans - op 6"
  3. Jonathan Caicedo (Ecu) - 10"
  4. James Knox (GBr) - 15"
  5. Nicola Conci (Ita) - 1'17"