• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ook Italiaanse koers overvallen door hagelbui, renner vertelt waanzinnig verhaal

  Renners moesten schuilen onder bomen.

  Niet alleen in de Tour, ook in de Italiaanse koers Adriatica Ionica werden de renners vandaag verrast door noodweer. Op de slotklim werd de gruppetto plots getroffen door een enorme hagelbui. Renners verstopten zich onder bomen en in volgauto's. Conor Dunne vertelde na de rit zijn verhaal op Twitter. "Ik voelde me net Bear Grylls."

  Conor Dunne is een ploegmaat van Ben Hermans bij  Israël Cycling Academy. Terwijl de Belg vandaag als 3e aan de top van de Tre Cime di Lavaredo over de finish reed, maakte de Ier iets helemaal anders mee. Hij werd samen met de andere renners in de gruppetto plots bekogeld met gigantische hagelbollen.

   

  "Het was gestoord. Hagelbollen zo groot als golfballen. We sprongen van onze fiets en zochten beschutting. Ik dook in een struik en zat daar 20 minuten verscholen", begint hij het verhaal. "Maar de struik stond op een helling en ik bleef uitschuiven en zo werd ik steeds weer geraakt door die enorme hagelbollen. Ik voelde me net Bear Grylls (presentator van survivalprogramma's, red.)."

   

  "Ik kon niets anders doen dan me opkrullen tot een bolletje en hopen op het beste. Uiteindelijk had ik toch de moed om naar de dichtsbijzijnde auto te rennen. Mijn fiets, Big Bertha, heb ik moeten achterlaten. Wielrennen, je moet ervan houden."

  Het sappige verhaal van Conor Dunne

  Enkele beelden van schuilende renners