Witsel wil werk maken van Duitse titel: "Hebben nu meer ervaring"

  Witsel speelde afgelopen seizoen met Borussia Dortmund tegen Club Brugge in de Champions League.

  Axel Witsel begint aan zijn tweede seizoen bij Borussia Dortmund en hoopt daarin te oogsten. De 30-jarige Rode Duivel steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken: "Ik wil de titel winnen."

  In zijn eerste seizoen bij Borussia Dortmund groeide Axel Witsel meteen uit tot een vaste waarde. Het team van coach Lucien Favre was sterk op dreef en leek even op weg naar de titel, maar finaal ging Bayern Munchen er mee aan de haal. Voor de Beierse topclub was het al de zevende titel op een rij. Witsel wil de hegemonie van Bayern komend seizoen doorbreken.

   

  Borussia roerde zich alvast op de transfermarkt met de komst van de ervaren Mats Hummels (van Bayern) en Thorgan Hazard (van Mönchengladbach). Witsel is opgetogen met de versterkingen.

   

  "Ik denk dat we een sterker team hebben dan vorig jaar", zegt hij. "We hebben nu veel meer ervaring in de gelederen en dat kwamen we afgelopen seizoen in de eindspurt tekort. Hummels gedraagt zich bijvoorbeeld als een echte leider, zo iemand kunnen we gebruiken. Hij laat zich meteen gelden op training en in oefenpartijen. We willen de titel, maar zullen ons in het kampioenschap moeten bewijzen."

   

  Op 17 augustus trapt Borussia Dortmund de Bundesliga af met een thuisduel tegen Augsburg. 

  Witsel bereidt met Dortmund het seizoen voor in de VS: