• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wellens: "Ik had de bollentrui graag gehouden, maar er zijn nog 2 dagen"

  Wellens is z'n bolletjestrui kwijt na de 1e Alpenrit.

  Na ruim 15 dagen in de bolletjestrui is Tim Wellens niet langer de leider in het bergklassement. De 1e Alpenrit bleek net iets te zwaar en Romain Bardet net iets te sterk. Maar Wellens geeft de strijd nog niet op. "Er komen nog 2 lastige dagen, ik ga zien wat er nog mogelijk is."

  Tim Wellens deed er alles aan om z'n trui te verdedigen. Hij sprong mee in de aanval, kwam als eerst boven op de Col de Vars, maar daarna ging het minder goed. "Ik schoot wat te kort bergop. Dat was jammer, want alles was goed verlopen. We zaten in de vlucht. Jasper De Buyst had 10 keer zoveel beurten gedaan als de rest, zodat het mooi bleef draaien.”

   

  "Op de 1e col ging het nog supergoed. Op de 2e col ging het een klein beetje te snel en wou ik gewoon mijn eigen tempo zoeken. Ik kwam net te kort op de top. Ik wist op voorhand dat het moeilijk ging worden. Alles zag er goed uit tot op de Izoard en daar had ik het moeilijk."

   

  Romain Bardet profiteerde optimaal. Ritwinst zat er niet in voor de Fransman, maar hij pakte wel de leidersplaats over in het bergklassement. Na 15 dagen in de bolletjestrui start Wellens morgen dus weer gewoon in z'n shirt van Lotto-Soudal, maar hij geeft de strijd niet op.

   

  "Ik was redelijk gehecht aan die trui, dus ik had hem graag gehouden. Er komen nog 2 lastige dagen, ik ga zien wat er nog mogelijk is. De Tour is nog niet voorbij. Bardet is wel een betere klimmer, dus het zal niet makkelijk worden om die trui opnieuw af te pakken."

  Benoot: "Op onze waarde geklopt"

  “We zijn op onze waarde geklopt”, reageerde Tiesj Benoot, die Wellens nog probeerde te helpen bij de reddingsactie.

   

  Benoot wachtte zijn ploegmaat na de Izoard nog op om hem weer bij de kopgroep te brengen, maar dat was met frisse tegenzin. “Ik ging niet akkoord met de beslissing van de ploegleiding, maar dat is tactiek.”

   

  “We hebben even een discussie gehad, maar ik heb geluisterd naar hun voorstel. Ik heb op Tim gewacht, we zijn teruggekomen en hij probeerde met wat voorsprong aan de Galibier te beginnen, maar dat was zeer moeilijk.”

   

  “Ik ben zelf volledig leeggereden”, vertelde Benoot nog, vandaag 6e. “Sinds mijn val heb ik geen goed gevoel meer. Vandaag was nog een van mijn betere dagen, maar tegen de lichtere renners op deze hoogte is het wel moeilijk.”

  Bardet is de nieuwe leider in het bergklassement.