• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wanty-Groupe Gobert en Wallonie-Bruxelles krijgen laatste wildcards voor BinckBank Tour

  Xandro Meurisse (middelste renner onderaan) en zijn collega's bij Wanty-Groupe Gobert rijden momenteel de Tour de France.

  Wanty-Groupe Gobert en Wallonie-Bruxelles zijn de laatste twee teams die een uitnodiging gekregen hebben om deel te nemen aan de BinckBank Tour. Eerder kregen Sport-Vlaanderen Baloise, Roompot-Charles en Total Direct Energie naast de 18 WorldTour-teams eveneens startrecht. 

  De BinckBank Tour vindt plaats van maandag 12 tot en met zondag 18 augustus. Wanty-Groupe Gobert kreeg dus een wildcard en selecteerde alvast Tour-revelatie Xandro Meurisse en Frederik Backaert. De laatste uitnodiging ging naar Wallonie-Bruxelles, waar Baptiste Planckaert, Kevyn Ista en belofte Lionel Taminiaux deel van uitmaken. 

   

  Ondertussen geraakte de lijst van deelnemende renners al wat meer ingevuld. Team Jumbo-Visma komt naar Beveren voor de 1e etappe met Mike Teunissen, drager van de eerste gele trui in de Tour de France, ritwinnaar Dylan Groenewegen en meesterknecht Laurens De Plus. Ook Maarten Wynants en Jos van Emden zullen het Nederlandse team vertegenwoordigen. 

   

  Voor Deceuninck-Quick Step starten Zdenek Stybar, ex-winnaar van de Belgisch-Nederlandse rittenkoers in 2013, Philippe Gilbert en Bob Jungels.