Valls schiet na vier jaar zonder succes nog eens raak in eigen land

  Rafael Valls was dolblij met zijn eerste zege sinds 2015.

  Rafael Valls (Movistar) heeft de Prueba Villafranca-Ordiziako Klasika op zijn naam geschreven. De Spanjaard soleerde naar de overwinning en kreeg op het podium gezelschap van landgenoten Jesus del Pinto en Juan Antonio Lopez.

  Zeven avonturiers hadden hun zinnen gezet op een lange solo in het Baskenland, maar Movistar had andere plannen gemaakt. Onder het beukwerk van Ruben Fernandez werd het peloton op de Alto de Abaltzisketa stevig uitgedund. 

   

  Ploegmaat Jaime Castrillo loste het volgende schot voor Movistar. Hij trok Rafaël Valls mee in zijn spoor en de Spanjaard koos op 12 kilometer van het einde voor een solo. Met 20 seconden bonus op de top van de Abaltzisketa kon hij de achtervolgers op afstand houden in de afdaling.

   

  Valls maakt zo een einde aan vier jaar zonder succes. Het was van februari 2015 geleden dat de 32-jarige Spanjaard nog eens mocht juichen. Toen pakte hij het eindklassement in de Ronde van Oman.

  Uitslag Ordiziako Klasika:

  1. Rafael Valls (Spa) in 3u55'06"
  2. Jesus Del Pino (Spa) op 29"
  3. Juan Antonio Lopez-Cozar (Spa) z.t.
  4. Jetse Bol (Ned) z.t.
  5. Sergej Tsjernetski (Rus) z.t.