• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kruijswijk: "Iedereen is bang om zichzelf tegen te komen", Pinot: "Had geen geweldige dag"

  Julian Alaphilippe is door zijn concurrenten ook vandaag niet uit het geel gereden, al werd de gele trui pas in de slotkilometers van de Galibier onder vuur genomen. Wat hadden de andere klassementsmannen te vertellen? Lees hier hun reacties. 

  Kruijswijk: "Misschien was ik niet zo slecht als gedacht"

  Steven Kruijswijk verloor een plaatsje door de aanval van Egan Bernal. "Het duurde even, maar toen Bernal ging, ging het fel. Thomas ging zelf achter zijn ploegmaat. Ik kon gelukkig mee en toen was het even alle hens aan dek in de afdaling. Alaphilippe kwam daar nog terug, want hij is goed in dat spelletje dalen."

   

  "Daarna moesten we de schade beperken op Bernal en mochten we niet te veel risico's nemen, want het begon ook nog te regenen. Ik voelde me niet super, maar ik ben deze dag nog goed doorgekomen."

   

  "Het was wel lastig en slopend. Niemand durfde vroeg aan te gaan, want iedereen is bang om zichzelf tegen te komen. Maar misschien was ik dus niet zo slecht als gedacht."

   

  Was Kruijswijk verrast door de aanval van Thomas, die op zoek ging naar zijn eigen ploegmaat? "Ja en neen, want je weet dat Thomas 1 kilometer ontzettend hard kan rijden. Het plan was goed, maar gelukkig viel hij stil en konden wij aansluiten."

   

  "Of Bernal de Pinot van de Pyreneeën wordt? We zullen het zien. Normaal was dit ook iets voor Pinot en ik had hem verwacht, maar het ging dus niet."

  Pinot: "Bernal was bijzonder sterk"

  Geen aanvalspoging zoals in de Pyreneeën bij Thibaut Pinot. De Fransman moest zich vandaag in de koninginnenrit beperken tot aanklampen. "Het bilan van deze rit is middelmatig voor mij. Ik had zeker geen geweldige dag. Dit soort dagen moet je nu eenmaal doorkomen", zegt Pinot.

  "Het doel op de Galibier was om de beste renners te volgen. Bij Bernal is dat niet gelukt, hij was bijzonder sterk. Ook Thomas heeft een stevige aanval geplaatst."

   

  "Nu komen er 2 aankomsten bergop aan. Ik hoop dat ik me morgen en overmorgen beter voel. Movistar was heel sterk. Ze hebben nu 2 kaarten met Quintana en Landa. Het zal nu tussen Ineos en Movistar gaan om de koers te dragen, zoveel te beter."

  Tour de France klassement

    naamploegresultaat
  1Egan BernalINS82:57:00
  2Geraint ThomasINS+1:11
  3Steven KruijswijkTJV+1:31
  4Emanuel BuchmannBOH+1:56
  5Julian AlaphilippeDQT+4:05
  6Mikel LandaMOV+4:23
  7Rigoberto UránEF1+5:15
  8Nairo QuintanaMOV+5:30
  9Alejandro ValverdeMOV+6:12
  10Warren BarguilPCB+7:32