Duitse politie pakt Nederlandse topatlete op met 50 kilogram drugs

  Madiea Ghafoor zit in nauwe schoentjes.

  De Nederlandse atlete Madiea Ghafoor zit al ruim een maand opgesloten in een Duitse cel. Op 18 juni werd bij een routinecontrole van de Duitse politie 50 kilogram drugs gevonden in haar auto. Dat meldt de NOS.

  Madiea Ghafoor werd vorige maand staande gehouden door de Duitse politie, vlak over de Nederlandse grens. De atlete vertelde dat ze op weg was naar een training in Düsseldorf, maar de Duitse politie rook onraad. Bij een controle van haar kofferbak vonden ze 50 kilogram drugs, naar verluidt xtc en crystal meth. Ghafoor werd opgepakt en verblijft sindsdien in een Duitse cel.

   

  Mediea Ghafoor is een gevestigde naam in de Nederlandse atletiekwereld. In 2016 was ze erbij op de Olympische Spelen en ze maakt ook deel uit van het 4x400m-team dat zich eerder dit jaar plaatste voor het WK in Doha.

   

  "We zijn ongerust en geschokt", vertelt Ad Roskam, technisch directeur van de Nederlandse Atletiekunie aan de NOS. "We maakten ons al een tijdje zorgen omdat ze onbereikbaar was. Er deden wel veel geruchten de ronde, maar daar konden we verder niet veel mee."

   

  Ghafoor zal wellicht ook de financiële steun verliezen van de Nederlandse sportkoepel NOC*NSF. "We hebben er nog niet over gesproken, maar een normale gang van zaken is natuurlijk dat dat soort faciliteiten vervallen", zegt Roskam. "Als dit allemaal klopt - en we hebben geen reden om daaraan te twijfelen - zou dit voor Ghafoor het einde van haar sportcarrière kunnen betekenen."

  Als dit allemaal klopt, zou dit voor Ghafoor het einde van haar carrière kunnen betekenen.

  Ad Roskam