• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Liverpool-speler Clyne is maanden out met kruisbandletsel

  Nathaniel Clyne is Engels international en haalde al 14 caps.

  Liverpool moet het volgend seizoen voor een groot deel stellen zonder Nathaniel Clyne. De Engelse international scheurde de voorste kruisband van zijn knie in een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Hij moet een kruis maken over de eerste seizoenshelft. 

  De 28-jarige Clyne staat sinds 2015 onder contract bij Liverpool. Afgelopen seizoen speelde de vleugelverdediger op huurbasis bij Bournemouth, maar hij sloot tijdens de voorbereiding opnieuw aan bij de Champions League-winnaar. In een vriendschappelijke partij tegen Borussia Dortmund liep Clyne een zware knieblessure op. Medisch onderzoek bracht schade aan zijn voorste kruisband aan het licht. 

   

  Coach Jürgen Klopp leeft mee met Clyne. "We vinden het allemaal zo erg voor "Clyney". Hij verkeerde in bloedvorm. Hier wordt geen enkele speler gelukkig van, maar het positieve aan dergelijke blessures is dat het herstel in principe zonder complicaties verloopt."

   

  Clyne was de doublure van Trent Alexander-Arnold op de rechtsbackpositie. Zijn ploegmaats verloren de oefenpartij tegen Dortmund met 2-3.