KVM geeft Verrips zijn zin niet: "Goedkope manier om transfer te forceren"

  Verrips wil KV Mechelen inruilen voor de Premier League.

  Het conflict tussen KV Mechelen en doelman Michael Verrips dreigt te ontaarden. De doelman heeft een aangetekende brief gestuurd om zijn contract eenzijdig te beëindigen. De club pikt dat niet en "neemt de nodige maatregelen".

  In de Supercup tegen Racing Genk stond Verrips nog tussen de palen, maar daarna werd het duidelijk dat de Nederlander het liefst zou vertrekken. Hij daagde niet meer op op training. Nu laat KVM op de clubwebsite weten dat het een aangetekende brief ontvangen heeft van de doelman om zijn contract te beëindigen. De reden? Wedstrijdvervalsing.

   

  Bij KV Mechelen wordt de opmerkelijke actie niet goed ontvangen. "Wedstrijdvervalsing heeft er uiteraard niets mee te maken. Dit is een manoeuvre van de speler en zijn entourage om goedkoop een transfer te forceren."

   

  "Hij was de afgelopen maanden op de hoogte van elke stap in de procedures. De speler zelf gedroeg zich tot nu toe voorbeeldig en liet ook in de media optekenen dat hij opgelucht was dat er een beslissing bij het BAS was en dat hij in 1A kon blijven spelen."

   

  De club legt er zich niet bij neer en neemt nu "de nodige maatregelen tegenover de speler en bij de bevoegde instanties". Verrips aast op een overstap naar de Premier League, naar Sheffield. "Over een transfer kon steeds gesproken worden. Dat had een win-winsituatie kunnen zijn. Het is vreemd dat hij nu zijn sportieve toekomst op het spel zet.”