• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VAR-communicatie verschijnt op stadionscherm tijdens Nederlandse Supercup

  Niet alleen de beslissingen, maar ook de informatie over VAR-momenten verschijnt op de stadionschermen tijdens de Nederlandse Supercup.

  De Nederlandse voetbalbond KNVB gaat tijdens de Supercup experimenteren met informatie op stadionschermen over VAR-momenten. Het is de bedoeling dat toeschouwers meer inzicht krijgen in de beslissingen van de scheidsrechter.

  "Een van de verbeterpunten die voortkwamen uit het eerste seizoen VAR in de Eredivisie, was dat het publiek beter geïnformeerd wilde worden over VAR-situaties", luidt het op de KNVB-site. "Te vaak wisten toeschouwers niet precies waarom de VAR ingreep. Een manier om daar meer duidelijkheid over te verschaffen, is het vertonen van de VAR-beslissing op de videoschermen in het stadion."

   

  Komende zaterdag vindt het experiment plaats tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Supercup, tussen Ajax en PSV. In overleg met de clubs uit de Eredivisie wordt verder gekeken wanneer de VAR-communicatie op videoschermen bij alle competitiewedstrijden wordt getoond.