• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kluivert keert terug naar Barcelona en moet talenten klaarstomen

  Kluivert poseert bij het logo van Barcelona.

  Patrick Kluivert keert terug naar Barcelona. De Nederlander wordt hoofd van het opleidingscentrum La Masia. Hij moet ervoor zorgen dat de club weer meer kan putten uit eigen talent.

  Kluivert speelde tussen 1998 en 2004 zelf voor Barcelona. Hij scoorde 145 doelpunten in 308 wedstrijden. Na zijn carrière als actieve voetballer probeerde hij het als trainer te maken, maar tot nu toe bleef het vooral bij jobs als assistent. Zo was hij de rechterhand van Louis van Gaal bij Oranje.

   

  Zijn vorige job was die van assist van Clarence Seedorf bij Kameroen. Maar na een teleurtstellende Afrika Cup werd het duo ontslagen. Kluivert heeft niet lang zonder werk gezeten want hij krijgt nu een hoge functie bij Barcelona.

   

  Als hoofd van de opleidingen moet hij jeugdspelers klaarstomen voor het eerste elftal. Barcelona gaf de voorbije jaren veel geld uit op de transfermarkt en wil opnieuw meer zelf spelers opleiden.  Hij krijgt er ook een van zijn kinderen onder zijn hoede: Shane Kluivert speelt op dit moment in de jeugd van Barcelona.