Jumbo-Visma ontvangt dopingcontroleurs op bus 1 uur voor start van etappe

  De controleurs melden zich bij de bus van Jumbo-Visma.

  Opmerkelijk beeld bij de start van de 18e etappe van de Ronde van Frankrijk in Embrun: renners van Jumbo-Visma kregen op hun ploegbus dopingcontroleurs over de vloer. Vooral het tijdstip van de controle is opmerkelijk: de renners werden amper 1 uur voor de start van de eerste Alpenrit gecontroleerd. Ook bij Deceuninck-Quick Step en Ineos klopten de artsen aan. 

  Jumbo-Visma ging gisteren nog in de clinch met de UCI over de gedwongen exit van Tony Martin. Vanochtend, zo'n uurtje voor de start, ontving het Nederlandse team op de ploegbus een delegatie van de UCI, maar die kwam niet met nieuws over de Duitse kemphaan en het beroep tegen zijn sanctie.

   

  Het ging om dopingcontroleurs die een test wilden afnemen bij enkele renners van de Nederlandse succesformatie.

   

  Er werden bloedcontroles uitgevoerd bij kopman Steven Kruijswijk en zijn meesterknechten Laurens De Plus en George Bennett. Dat die bloedafnames zo kort voor de start van een etappe op de teambus worden afgenomen, is hoogst ongebruikelijk. 

   

  Volgens journalist Thomas Sijtsma hebben de instanties van de UCI overigens een drukke ochtend achter de rug, want gele trui Julian Alaphilippe zou om 6.30u gewekt zijn voor een onderzoek en ook Team Ineos zou in alle vroegte gecontroleerd zijn. Dat nieuws werd later door beide ploegen bevestigd.

  Onder meer Laurens De Plus (links) kreeg een bezoekje van de UCI-controleurs.

  Beelden van de controleurs bij de bus van Jumbo-Visma: