• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Deceuninck-Quick Step heerst in Adriatica Ionica: Hodeg wint, Gilbert 3e

  Alvaro Hodeg sloeg meteen een dubbelslag in de eerste rit.

  Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step) heeft de eerste etappe in de Adriatica Ionica Race op zijn naam geschreven. Het podium kleurde bovendien helemaal koningsblauw, want Florian Sénéchal (2e) en Philippe Gilbert (3e) vergezelden hun ploegmaat.

  Phil Bauhaus (Bahrein-Merida) had  de leiderstrui veroverd in de proloog in de straten van Mestre, maar pas in de eerste rit tussen Venetië en Grado (189km) werd om de knikkers gespeeld. Vooral de zes onverharde stroken moesten het verschil maken.

   

  Vijf vrijbuiters zagen het zitten om vooraan stof te happen en sprokkelden maximaal 6 minuten bij elkaar. Maar toen Deceuninck-Quick Step het tempo de hoogte injoeg, was het liedje van de vluchters snel uitgezongen. The Wolfpack had zelfs vier ijzers in het vuur in de finale.

   

  In een sprint met een selecte groep trok de Colombiaan Alvaro Hodeg aan het langste eind. Ploegmaats Florian Sénéchal en Philippe Gilbert zagen het graag gebeuren en namen vrede met de ereplaatsen. Hodeg neemt meteen ook de leiderstrui over.

  Uitslag rit 1 Adriatica Ionica:

  1. Alvaro José Hodeg (Col)
  2. Florian Sénéchal (Fra) z.t.
  3. Philippe Gilbert z.t.

  Klassement na rit 1:

  1. Alvaro José Hodeg (Col)
  2. Florian Sénéchal (Fra) z.t.
  3. Philippe Gilbert z.t.