• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Davies heeft nog schaafwerk in Anderlecht: "Nog niet waar we willen zijn"

  Simon Davies en Vincent Kompany hebben het systeem omgegooid.

  Simon Davies en Vincent Kompany staan zondag voor hun eerste test met Anderlecht tegen KV Oostende. De coach en de speler-trainer zijn ambitieus. "Het doel is uiteraard om elke wedstrijd te winnen, maar of dat lukt..."

  Na acht oefenduels tegen onder meer Ajax, Benfica en Hamburg lijkt Anderlecht klaar voor de start van de Belgische competitie. De thuiswedstrijd tegen KV Oostende zal meteen tonen waar de ploeg staat. "We kijken er enorm naar uit", zegt coach Simon Davies. "We hebben mooie uitdagingen gehad tijdens de voorbereiding en zijn klaar voor de competitie."

   

  "Onze ambitie? Ten eerste Europees voetbal, want daar hoort Anderlecht thuis. Maar Kompany is naar hier gekomen om elke wedstrijd te winnen. Dat is een moeilijke uitdaging, maar uiteraard wil je de competitie winnen. Als je 2e of 3e wil worden, heb je de verkeerde mentaliteit. Wij willen nummer 1 zijn."

   

  De ambitie spat ervan af bij Anderlecht, maar toch tempert Davies de verwachtingen. "De spelers ontvangen onze nieuwe speelwijze goed, maar het kan altijd beter in de verdediging en de aanval. We zijn goed gestart, maar we zijn nog niet waar we willen zijn. Er is nog ruimte voor verbetering."

  Als je 2e of 3e wil worden, heb je de verkeerde mentaliteit. Wij willen nummer 1 zijn.

  Simon Davies

  "Nog twee tot drie twijfelgevallen voor basiselftal"

  Vincent Kompany en Simon Davies gooiden tijdens de voorbereiding heel wat spelers voor de leeuwen. "Veel spelers hebben veel kansen gekregen tijdens de voorbereiding en dat maakt de selectieprocedure moeilijk", zegt Davies. "Een volledig elftal voor tegen Oostende heb ik nog niet klaar, er zijn nog twee à drie twijfelgevallen."

   

  Tegen Hamburg werd Peter Zulj alvast getest als verdedigende middenvelder en Pieter Gerkens kreeg dan weer kansen in de spits. "Pieter doet het verrassend goed voorin. Het is leuk om het hem zo goed te zien doen. Zulj kan je overwegen op de nummer 6-positie. Als je het systeem verandert bij een club, tonen sommige spelers hun kwaliteiten op andere posities."

   

  Een aanvoerder heeft Anderlecht nog niet aangeduid. "De aanvoerder zal misschien de armband dragen, maar we hebben meerdere leiders op het veld", zegt Davies. "Als Kompany geen aanvoerder is, zal hij nog altijd een leider zijn op het veld."

  Bekijk hier de volledige persconferentie: