• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Rode Duivels voeren al bijna een jaar de FIFA-ranking aan

  Op de pas verschenen ranking van de wereldvoetbalbond FIFA behouden de Rode Duivels hun eerste plaats. Brazilië, eerder deze maand winnaar van de Copa America, wipt over wereldkampioen Frankrijk naar de tweede stek. 

  De Belgen tellen 1.746 punten en houden net Brazilië (1.726 punten) en Frankrijk (1.718 punten) af. Plaatsen 4 en 5 zijn voor Engeland en Uruguay, dat vorige maand de kwartfinales haalde op de Copa America. Portugal, Kroatië, Colombia, Spanje en Argentinië maken de top 10 vol. 

   

  Sinds het verschijnen van de vorige ranking op 14 juni zijn de Rode Duivels net als de meeste Europese landen niet meer in actie gekomen. Vooral de teams die sterk presteerden op de Copa America en Afrika Cup boeken winst. Afrika Cup-winnaar Algerije springt maar liefst 28 plaatsen vooruit naar stek 40. 

   

  België voert de stand bijna een jaar aan, sinds september 2018. Eerder bekleedden ze de 1e plek al eens van november 2015 tot en met maart 2016. Op 6 en 9 september moeten de Rode Duivels opnieuw aan de bak in de EK-kwalificatieduels tegen San Marino en Schotland.