Zulte Waregem haalt Olivier Deschacht binnen: "Wellicht mijn laatste club als profvoetballer"

  Olivier Deschacht heeft nog niet genoeg van het profvoetbal. De 38-jarige verdediger tekent voor één seizoen bij Zulte Waregem, waar hij al even meetrainde. "Het wordt wellicht mijn laatste ploeg als actieve voetballer", zegt Deschacht.

  Na één seizoen in Lokeren breit Olivier Deschacht dan toch nog een extra stuk aan zijn voetbalcarrière. Het Anderlecht-icoon beleefde niet meteen een prettig verblijf bij zijn jeugdclub Lokeren. De Oost-Vlaamse club beleefde een horrorseizoen en degradeerde na 23 jaar uit eerste klasse. 

   

  Voor de 38-jarige Deschacht leek dan ook het doek gevallen te zijn over zijn voetbalcarrière, maar de goesting bleek voor Deschacht toch te groot. Vorige week streek hij neer in Waregem om proef te lopen bij de club van Francky Dury. De ervaren Deschacht liet een goede indruk na op het Waregemse bestuur en krijgt een contract voor één seizoen aangeboden.

  Deschacht: "Het is een godsgeschenk"

  Op de website van Essevee reageert Deschacht op zijn transfer. "Het is een godsgeschenk. Zulte Waregem wordt wellicht mijn laatste ploeg als actieve voetballer, daar ben ik best wel blij mee."

   

  "Ik ben iemand met een doel voor ogen, des te meer wil ik hier nog een mooi verhaal schrijven. Deze club straalt professionaliteit en ambitie uit. Ik heb altijd alles gegeven voor Anderlecht en Lokeren, dat zal hier niet anders zijn."

   

  Deschacht speelde afgelopen weekend al mee in een oefenwedstrijd tegen Willem II. "Ik onthoud vooral de goeie ontvangst van de supporters toen ik het veld op kwam. Dat geeft veel vertrouwen. Vorig jaar zaten we dicht bij een akkoord maar toen werd het alsnog Lokeren. Uitstel betekent dus geen afstel. Ik wil mij hier zowel verbaal als fysiek laten gelden én mijn ervaring delen hetzij vanop de tribune, de bank of op het veld."

  De 38-jarige Deschacht was vorig seizoen bij Lokeren nog goed voor 26 officiële duels, waarin hij twee keer scoorde. De verdediger kwam voordien zeventien jaar uit voor Anderlecht en speelde 601 wedstrijden voor paars-wit, waaronder 99 op het Europese toneel, een record in de clubgeschiedenis.