Verheyen over KVM: "Beker winnen betekent niet dat je zomaar meekan in 1A"

  Mo Messoudi en Gert Verheyen

  Mo Messoudi en Gert Verheyen

  Sporza-analisten Gert Verheyen en Mo Messoudi kijken ook uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. In een eerste vooruitblik hebben ze het over KV Mechelen. "Er zal nog wel iets bij moeten", weet Gert Verheyen.

  KV Mechelen begint zaterdag aan zijn seizoen bij Zulte Waregem. Wat mogen we in 1A verwachten van de bekerwinnaar? Gert Verheyen is kritisch: "Een paar eersteklassers verslaan en de beker winnen is niet hetzelfde als meedoen in 1e klasse en denken dat je daar met dezelfde ploeg ook makkelijk meekunt. Zo werkt het niet", klinkt het.

   

  "Ik ben er niet van overtuigd dat het met deze kern zomaar eventjes kan in 1e klasse. Daar heb ik mijn twijfels over. Er zal nog wel iets bij moeten, al doen nieuwkomers het traditioneel wel redelijk goed. Ze zullen ook niet meteen in de problemen komen."

   

  "Veel ploegen spreken als ambitie over de linkerkolom. Die gaat heel groot zijn, want iedereen zal in de linkerkolom staan. Dat kan natuurlijk niet. Naast de top 6 zijn er maar 2 plaatsjes over in de linkerkolom. Zo simpel is het niet om ineens 7e of 8e te worden als je de laatste jaren altijd onderaan geëindigd bent."

  Messoudi: "Misschien wat spreekkoren bij tegenstanders"

  Onze analisten kunnen bij KV Mechelen natuurlijk niet voorbij aan het extrasportieve. "Als de weken voorbij gaan, zullen ze daar geleidelijk aan wel minder van voelen", verwacht Mo Messoudi. "Er zullen misschien wel wat spreekkoren zijn bij de tegenstanders, maar op het veld mag je daar niet te veel van merken."

   

  Gert Verheyen: "Qua imagoschade kan het tellen wat er gebeurd is. Dat soort fratsen mag zich niet meer herhalen. Ik hoop dat het op een bepaald moment afgesloten wordt en dat we het niet meer blijven meenemen in de nieuwe competitie, ook al vinden veel mensen misschien dat KV Mechelen er te makkelijk vanaf is gekomen. Op een gegeven moment moet er weer gevoetbald worden."