VIDEO: Real Madrid klopt Arsenal in oefenpot dankzij... Gareth Bale

  Gareth Bale viert zijn doelpunt.

  Gareth Bale viert zijn doelpunt.

  In de International Champions Cup, een reeks oefenwedstrijden tussen gerenommeerde clubs, heeft Real Madrid Arsenal verslagen na strafschoppen. De Koninklijke kwam 0-2 achter, maar uitgerekend Gareth Bale luidde de ommekeer in.

  Enkele dagen geleden wond Real-coach Zinédine Zidane er geen doekjes om. De Fransman liet duidelijk verstaan dat hij dit seizoen niet meer rekent op Gareth Bale. "We hopen dat hij snel vertrekt", sprak de Franse oefenmeester.

   

  Maar nauwelijks enkele dagen later heeft Bale in een vriendschappelijk duel met Arsenal wel nog eens getoond dat hij belangrijk kan zijn voor zijn team. Met de Welshman op de bank liep Arsenal 0-2 uit, dankzij een penalty van Lacazette, waarbij Nacho rood pakte, en een goal van Aubameyang.

   

  Vlak voor de rust pakte ook Arsenal-verdediger Papastathopoulos rood en na de rust keerde een flink gewijzigd Real, nu met Courtois tussen de palen, de rollen om. Met onder meer Gareth Bale in de plaats van Eden Hazard maakten de Madrilenen eerst de aansluitingstreffer - Bale scoorde in de rebound - en even later ook de gelijkmaker, een schot van Asensio. In de penaltyreeks toonde Real zich het secuurst.

   

  "Afgelopen weekend tegen Bayern wilde hij niet spelen, vandaag wel. En hij heeft het goed gedaan", zei Zinédine Zidane na afloop over Gareth Bale. "Het was mijn beslissing om hem op te stellen. We zullen zien wat er gebeurt. De situatie is bekend. Er is niets veranderd."

  Bekijk de doelpunten: