• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Waarom Dennis wegvluchtte uit de Tour: "Wat beloofd was, is niet gekomen"

  Rohan Dennis verliet de Tour langs een achterkamertje.

  In Parijs zal de Tour de France al zijn geheimen hebben prijsgegeven, maar het mysterie rond Rohan Dennis heeft nog steeds geen officiële uitleg gekregen. Al zijn de vraagtekens in het peloton wel stilaan uitgewist. 

  Teuns: "De geruchten kloppen"

  Daags voor de tijdrit in Pau gaf Rohan Dennis, wereldkampioen tegen de klok, er plots de brui aan. Een donderslag bij heldere hemel, maar ontevredenheid over het materiaal, de fiets en de kledij zou aan de basis liggen van zijn verdwijning uit de Tour de France. Die piste wordt niet langer ontkend, ook niet bij zijn eigen team Bahrein-Merida. 

   

  Ploegmaat Dylan Teuns: "Het nieuws klopt, maar dat is geen thema meer. Hopelijk vinden ze er een oplossing voor, dat beide partijen er uitkomen."

   

  "Of hij als een deserteur bekeken wordt? Neen, maar het is geen gemakkelijke situatie, ook niet voor mij om hier over te spreken. Maar de geruchten kloppen. Met de komst van McLaren volgend jaar zal er veel veranderen. Misschien kunnen zij hem overtuigen."

  De Gendt: "Wat beloofd was tegen de Tour, is niet gekomen"

  Op Twitter mengde Thomas De Gendt zich al in discussies over Rohan Dennis. "Of ik het antwoord ken? Gewoon een beetje de dingen die ik zelf al gehoord heb, de beloftes die hij kreeg over wielen, fiets en tijdritpak, dat dat allemaal beter zou worden. Maar dat is niet gebeurd", legt De Gendt uit.

   

  "Dat is wat ik weet. Volgens mij is dat de reden waarom hij is afgestapt. Wat beloofd was tegen de Tour, is niet gekomen. Daar houd je niet van als je wereldkampioen tijdrijden bent, van wie verwacht wordt dat hij wint. Als je het materiaal niet hebt om te kunnen winnen, dan frustreert dat waarschijnlijk."