Milde straf voor Messi, Argentijns bondsvoorzitter Tapia moet ophoepelen

  Messi pakte op de Copa America de tweede rode kaart uit zijn carrière.

  Lionel Messi en Claudio Tapia, interimvoorzitter van de Argentijnse voetbalbond, kennen hun straf nadat ze geklaagd hebben over partijdige arbitrage op de Copa America. Messi mist de eerste WK-kwalificatiewedstrijd voor 2022 en kreeg een kleine geldboete. Tapia moet zijn interimvoorzitterschap afstaan.

  In de gewonnen troostfinale van de Copa America kreeg Messi rood na een aanvaring met de Chileen Gary Medel. De Argentijnse vedette trok de wedstrijdleiding openlijk in twijfel en noemde de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL corrupt. Na de verloren halve finale tegen Brazilië had de Argentijn ook al geklaagd over het "discutabele" optreden van scheidsrechter Zambrano. 

   

  Wellicht uit vrees voor een zware schorsing, nam Messi zijn woorden terug en bood hij zijn excuses aan. De CONMEBOL aanvaardde Messi's toenadering, maar gaf hem toch een milde sanctie. De aanvaller mist de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal in 2022 in Qatar en krijgt een geldboete van een kleine 1.500 euro. 

   

  Claudio Tapia, interimvoorzitter van de Argentijnse voetbalbond AFA, betuigde openlijk zijn steun aan aanvoerder Messi, waarvoor hij eveneens gestraft wordt. Hij wordt per direct ontheven uit zijn functie. Er werden alvast verkiezingen georganiseerd om zijn plaats in te nemen. 

   

  In tegenstelling tot wat zijn rijkgevulde trofeeënkast bij Barcelona doet vermoeden, wacht Messi nog altijd op een eerste prijs met Argentinië. In 2008 won hij olympisch goud met de Argentijnse U23. Op het WK in 2014 pakte hij zilver, net als op drie edities van de Copa America. 

  Claudio Tapia was voorzitter van de Argentijnse voetbalbond sinds 29 maart 2017.