Martin brengt Rowe tot 2 keer toe bijna ten val: "Het is niet erg, alles is in orde"

  De spanning is te snijden in de Tour de France, zo bewijst ook een akkefietje in het peloton bij het aansnijden van het laatste klimmetje op weg naar Gap. Tony Martin (Jumbo-Visma) reed Luke Rowe (Ineos) tot twee keer toe bijna het decor in. “Een slag van de molen?”, zei onze commentator. “Daar kun je een dikke boete voor krijgen, als het niet meer is.” De kemphanen zelf nuanceerden achteraf.

  Rowe: "Alles is in orde, we hebben elkaars hand geschud"

  Luke Rowe wilde het voorvalletje geenszins opblazen. "Tony en ik hebben dezelfde rol en taak. Het is niet erg, alles is oké. Ik ben samen met Tony over de finish gereden en we hebben elkaars hand geschud."

   

  "We reden gewoon in elkaars weg. Dat is koers. Geen stress. Jullie houden daar gewoon van", lachte Rowe richting de journalisten. "We hebben de laatste 10 kilometer samen gereden en we hebben gepraat. Alles is in orde."

  De Plus: "Het zag er straffer uit dan het was"

  "Ik weet ook niet goed wat er gebeurd is", vertelde Laurens De Plus, ploegmakker van Tony Martin, aan de finish.

   

  "Ik vond het niet gepast van Ineos. Wij reden rechts van de baan en we werden uit de trein geduwd. Zoiets gebeurt eigenlijk vaak, maar nu is het in beeld. Ik denk wel dat het snel uitgepraat is en dat er geen ruzie over moet ontstaan."

   

  "Het is de Tour, het is stresserend en iedereen wil vooraan zitten. Ik denk niet dat er echt contact was. Het is misschien gewoon een manoeuvre, maar het zag er straffer uit dan het was."

   

  "Dat Martin twee keer gekwakt heeft? Het is niet fijn, maar ook van de andere kant wordt er wel eens gekwakt. Je moet niet zomaar met de vinger wijzen naar Tony (Martin, red)."

   

  "Ik was het niet, ik kan er moeilijk over oordelen. Het is geen zwaar incident. Er zijn hier al andere dingen gebeurd, die ondanks al die cameraatjes niet in beeld zijn geweest."

  Ook Thomas nuanceert: "Het was niets geks"

  Ook Geraint Thomas was niet onder de indruk van de krachtmeting tussen zijn knecht Luke Rowe en Tony Martin. "Het was een normaal gevecht om de leiders in positie te brengen", zei de Tourwinnaar van vorig jaar.

   

  "Hun taak zat er daar op, maar je moet het hen vragen. Mannen zoals Luke, Martin en Erviti (Movistar) hebben allemaal dezelfde taak. ik zag wat er gebeurde en het was niets geks."