Maakt Lukebakio opmerkelijke transfer? "Hertha Berlijn betaalt recordbedrag"

  Lukebakio kende een uitstekend seizoen bij Fortuna Düsseldorf.

  Volgens het welingelichte Duitse blad Bild staat Dodi Lukebakio voor een overstap naar Hertha Berlijn. De Duitse club zou een akkoord hebben met de Belgische belofteninternational en met zijn huidige club Watford. Met de transfer zou 20 miljoen euro gemoeid zijn, een clubrecord voor Hertha.

  Afgelopen seizoen kwam de Belgische belofteninternational uit voor Fortuna Düsseldorf. Hij werd geleend van Watford, dat Lukebakio in januari 2018 wegplukte bij Charleroi voor zo'n 5 miljoen euro.

   

  Bij Düsseldorf was Lukebakio een van dé revelaties. De jonge spits scoorde 14 keer en kwam tot 5 assists in 34 wedstrijden voor de Duitse club. Het hoogtepunt van zijn seizoen was zijn hattrick tegen Bayern München.

   

  Nu zou Hertha Berlijn dus een akkoord hebben met Watford en Lukebakio. Enkel over de transfersom, die minstens 20 miljoen zou bedragen, wordt nog onderhandeld. Dat zou alleszins een recordbedrag zijn voor Hertha. De 21-jarige winger zou er een contract voor 5 seizoenen tekenen.

   

  De Duitse hoofdstedelingen plukten eerder deze zomer ook Rode Duivel Dedryck Boyata weg bij Celtic. Zijn spitsbroeder bij Fortuna, Benito Raman, verzilverde zijn uitstekende seizoen al met een transfer naar Schalke 04.