• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bauhaus wint opwarmertje in Adriatica Ionica Race

  Het peloton reed tijdens het openingscriterium rondjes van 2,7 kilometer nabij Venetië.

  Phil Bauhaus mag donderdag de leiderstrui aantrekken in de eerste echte etappe van de Italiaanse Adriatica Ionica Race (Ita/2.1). De Duitser van Bahrein-Merida sprintte woensdagavond naar winst in het inleidende criterium waarin de tijdsverschillen niet meetelden voor het klassement.

  Tijdens de stadsrondjes op een technisch circuit van amper 2,7 kilometer in Mestre, vlakbij Venetië, was de loden hitte net als in de Ronde van Frankrijk een factor. Zoals verwacht draaide de etappe uit op een sprint, waarin Bauhaus onder andere Alvaro Hodeg vloerde.

   

  Donderdag gaat de tweede editie van de Adriatica Ionica Race echt van start met een vlakke etappe van 189 kilometer. Daags nadien wordt er gefinisht op Tre Cime di Lavaredo. Een etappe waar Belgen als Remco Evenepoel en Ben Hermans vast al naar uit kijken. Verder staan onder meer ook Sep Vanmarcke, Philippe Gilbert en Mark Cavendish aan de start in Italië.