Atlético dient officiële klacht in tegen de transfer van Griezmann

  Atlético Madrid heeft het bestuur van La Liga gevraagd om de transfer van Antoine Griezmann te blokkeren. De Franse steraanvaller verhuisde deze zomer voor 120 miljoen euro van Atlético naar FC Barcelona. Volgens de Madrilenen moet Barcelona echter meer geld betalen en dus willen ze dat La Liga ingrijpt.

  De transfer van wereldkampioen Griezmann naar FC Barcelona had veel voeten in de aarde. Atlético was niet al te happig om hun sterspeler te laten gaan. Uiteindelijk gingen ze toch akkoord met de transfer, die om en bij de 120 miljoen zou opleveren voor de Madrilenen.

   

  Maar nu tekent Atlético toch bezwaar aan tegen de transfer. "Atlético heeft een klacht ingediend", zei voorzitter Javier Tebas, de voorzitter van La Liga. "Ze zetten vraagtekens bij deze transfer. Het proces is nu gaande. Het is mogelijk om een transfer te blokkeren. La Liga moet hier een beslissing over nemen."

   

  In het contract van Griezmann stond een gelimiteerde afkoopsom van 200 miljoen euro. Per 1 juli ging dat bedrag echter omlaag naar 120 miljoen. Barcelona maakte die geldsom onlangs over en presenteerde vervolgens de Fransman als aanwinst.

   

  De aanvaller bracht op 14 mei al naar buiten dat hij zou vertrekken uit Madrid. Volgens Atlético had Griezmann toen al een deal gesloten met Barcelona en moeten de Catalanen dus de afkoopsom betalen die toen nog gold, 200 miljoen euro.