Familiegeluk motiveert Ewan: "Hij is blij dat pasgeboren dochter hier is"

  " "

  Een kus voor partner Ryann, dochtertje Lily - een maand oud - in de buggy.

  "Caleb Ewan is de snelste man in deze Tour", stelde Michel Wuyts. Het geheim van de Australiër van Lotto-Soudal: familiegeluk. Dochtertje Lily moest normaal na de Tour geboren worden, maar kwam 6 weken te vroeg op de wereld. Vrouw en dochterlief zakten gisteren naar de Tour af op de rustdag en zorgden voor extra motivatie voor vandaag.

  Het zijn stresserende tijden voor Ewan. Niet alleen is hij het speerpunt voor de massaspurten van Lotto-Soudal in de Tour, maar de 25-jarige Australiër is onlangs ook voor het eerst vader geworden: half juni zag dochtertje Lily het levenslicht, licht prematuur.

   

  Ewan zag zijn dochtertje gisteren pas voor het eerst buiten het ziekenhuis. De rustdag was dan ook een heel emotionele dag voor de pocketsprinter. Maar hij putte kracht uit de aanwezigheid van zijn vrouw en kind. Meteen na zijn spurtzege in Nîmes ging hij zijn partner kussen, Lily lag lekker te slapen.

   

  Sporza trof Ewans vrouw Ryann in de wolken aan de Lotto-bus: "Ik kan niet geloven dat Caleb opnieuw gewonnen heeft. Opnieuw. Ik denk zeker dat onze aanwezigheid hier hem extra motivatie geeft. Ik zag hem meteen na de finish en hij kreeg van mij en Lily meteen een kus en een knuffel. Ik denk niet dat hij iets zei. Ik geloof dat hij geschokt was. Maar wel superblij."

   

  Zowel voor Caleb als zijn gezin is dit de eerste Tour. En die verloopt geweldig met 6 podiumplaatsen en 2 zeges. "Het is een fantastische Tour", weet Ryann. "Dit hadden we vooraf niet durven te denken. Het verloopt perfect. Hij voelt zich goed, hij is blij, het team is geweldig, alles is dik in orde. Deze geweldige familiemomenten zullen we nooit vergeten."