• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Clublegende Tim Duncan wordt assistent-coach bij San Antonio Spurs

  Tim Duncan (l) en Gregg Popovich.

  Tim Duncan (l) en Gregg Popovich.

  Drie jaar na zijn afscheid als speler keert Tim Duncan terug bij de San Antonio Spurs, de club waar hij zijn hele NBA-carrière speelde. De levende legende wordt een van de assistenten van coach Gregg Popovich.

  Tim Duncan verdedigde als speler 19 seizoenen lang de kleuren van de San Antonio Spurs. Hij loodste de club naar 5 NBA-titels, 2 keer werd hij verkozen tot MVP. Met 26.496 punten is hij ook de topschutter aller tijden van de Spurs. Zijn truitje met nummer 21 werd in 2016 uit roulatie genomen.

   

  Dat Duncan nu terugkeert als assistent-coach is geen enorme verrassing. De voormalige power forward heeft een hechte band met coach Gregg Popovich en het wederzijds respect tussen de twee is altijd erg groot geweest. Popovich kondigde de terugkeer van Duncan aan in zijn gekende stijl. "Ik ben 19 jaar zijn trouwe assistent geweest, dus is het maar gepast dat hij nu iets terugdoet voor mij", grapte hij.