Russische bokser overlijdt na hersenbloeding tijdens kamp

  Maxim Dadashev, een Russische lichtgewicht bokser van 28, is dinsdag overleden aan de gevolgen van een hersenletsel dat hij had opgelopen tijdens een kamp twee dagen eerder. De bokser was na de wedstrijd ingezakt en in een coma geraakt.

  Afgelopen zondag bokste Maxim Dadashev tegen Subriel Matias in Maryland. Dadashev moest tijdens de tiende en elfde ronde heel wat klappen incasseren. Toen Dadashev na de elfde ronde groggy op zijn stoel ging zitten besloot zijn coach om de kamp te beëindigen.

   

  Later die avond zakte Dadashev in elkaar. Hij werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar stelde men vast dat Dadashev een hersenbloeding had overgehouden aan de geïncasseerde klappen. Dadashev was ondertussen al in een coma gevallen.

   

  Hij werd nog met spoed geopereerd maar vandaag maakte Russische Boksfederatie bekend dat Dadashev is overleden aan zijn verwondingen. Voor deze fatale kamp was de Rus nog ongeslagen.

  VIDEO: De coach van Dadashev beslist om de kamp te beëindigen