• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Caleb Ewan: "Ik stond nochtans op het punt om te lossen"

  Caleb Ewan heeft nu al twee ritzeges in de Tour binnen. In Parijs nog één?

  Caleb Ewan heeft in zijn eerste Tour de France meteen twee ritzeges te pakken. De Australische pocketsprinter was in de wolken in Nîmes: "Ik kan het gewoon niet geloven."

  Caleb Ewan was bij de start al beducht voor de hitte in het zuiden van Frankrijk en zijn vrees kwam uit. "Ik voelde me zo slecht overdag", zei de Australiër. "De hitte heeft me echt gepakt. Ik heb heel hard afgezien. Ik heb zelfs op het punt gestaan om tegen de ploeg te zeggen dat ik zou lossen. Maar mijn vrouw en pasgeboren dochter zijn hier en dat geeft extra motivatie. "

   

  "We zaten ook niet ideaal in de sprint, want Groenewegen had zich in het wiel van De Buyst genesteld. Dan stormde Deceuninck-Quick Step nog naar voor en verloor ik te veel posities."

   

  "Ik had bij de start echter verschillende scenario's uitgetekend: ook eentje waarbij ik van ver moest komen. Ik heb dus vroeger aangezet dan de andere sprinters en dat heeft geloond."

   

  "Ik kan het niet geloven. Het was al een droom om één rit te winnen in de Tour. Nu heb ik al een tweede etappezege binnen, dus dat is ongelofelijk."

  Ewan: "Ik kan het gewoon niet geloven"

  Keukeleire: "Ik krijg er kippenvel van"

  Jens Keukeleire slaagde erin om Ewan over de streep te sleuren. "Ik was een hele dag bij hem en hij was aan het klagen dat het te warm was. Toen heb ik gezegd dat het drie jaar geleden in de Vuelta nog warmer was. En nu doet hij dit. Ik krijg er kippenvel van."

  Bekijk nog eens de sprint in Nîmes: