Lotto-Soudal: "Als we dit hadden voorspeld, hadden we eens goed gelachen"

  Caleb Ewan bedankte Jasper De Buyst voor het sleurwerk.

  Lotto-Soudal heeft dankzij Thomas De Gendt en Caleb Ewan al drie ritzeges binnen in de Tour. Bovendien maakt het met Tim Wellens nog kans op de bolletjestrui. "Wat een grandioze Tour, het kan gewoon niet beter."

  Het ontgoochelende voorjaar is helemaal vergeten. Lotto-Soudal blijft verrassen in de Tour en heeft drie ritzeges beet. Misschien kan daar in Parijs nog een vierde bijkomen: de vreugde is dan ook terecht bij de ploegleiding.

   

  "Drie ritzeges, dat is magnifiek", zegt Herman Frison. "Dit doet me denken aan de tijd met André Greipel. Caleb Ewan doet het toch maar weer. We wisten dat hij snel was, maar dit is magnifiek voor zijn eerste Tour."

   

  "De aanwezigheid van zijn vrouw en dochter heeft hem een extra boost gegeven. Dat heeft mentaal meegespeeld. Of hij Parijs kan halen? De Alpen zullen heel zwaar worden, maar we bekijken het dag per dag."

   

  "Wat een grandioze Tour. Drie ritoverwinningen en nog altijd de bollentrui. Als we dit hadden voorspeld in Brussel, hadden we misschien eens goed gelachen. Maar de jongens hebben er heel hard voor gewerkt. Het kan gewoon niet beter."

  Sergeant: "Mijn ambities worden overtroffen"

  "De Tour is wel geslaagd met drie overwinningen", zegt Marc Sergeant. "Ik was op voorhand al ambitieus door te mikken op twee overwinning: eentje met Ewan en eentje met een aanvaller.  Dat wordt nu overtroffen, heel mooi."

   

  "Wordt er soms met onze ploeg gelachen? Dat weet ik niet, maar het zal toch niet in deze Ronde van Frankrijk zijn;"

  De Buyst: "Hebben Ewan over de Pyreneeën moeten sleuren"

  Jasper De Buyst reed zich te pletter in de lead-out om Ewan aan de overwinning te helpen. "Het was superlastig door de hitte. Ik heb zo lang mogelijk op kop gesleurd,  maar Deceuninck-Quick Step nam nog over. Ik ben dan ook heel blij dat hij het heeft kunnen afmaken?"

   

  "De beste sprinter? Er kan nog een gelijkspel volgen op de Champs-Élysées. We hebben eergisteren heel hard moeten vechten om Ewan over de Pyreneeën te krijgen. We hebben bijna de volledige ploeg opgeofferd, dus deze zege doet dan wel deugd."

   

  "Het wordt in elk geval moeilijk in de Alpen. Als het de komende dagen nog altijd zo warm is, hoop ik dat de organisatie mild is met de tijdslimiet. Ik kan niet bijhouden hoeveel bidons ik over mijn hoofd heb gegoten. Maar laten we eerst genieten van deze overwinning."

  Monfort: "We hebben de beste sprinter in onze ploeg"

  Benoot: "We hebben er allemaal hard voor gewerkt"