• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Floyd Mayweather wordt "speciale raadgever" van Chinees boksteam in Tokio

  Floyd Mayweather

  Boksen was lange tijd verboden in China. Sinds 2004 staat de sport opnieuw op het olympisch programma.

  De gestopte bokswereldster Floyd Mayweather (42) zal op de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio de rol van "speciale raadgever" vervullen voor het Chinese boksteam, dat hiermee op een rijke medailleoogst mikt. Dat heeft de Chinese boksfederatie bekendgemaakt.

  De Amerikaan zal "al het mogelijke doen om zijn invloed en deskundigheid aan te wenden ter ondersteuning van het Chinese boksproject", zo klinkt het. Mayweather zelf heeft nog niets aangekondigd.

   

  Voordat Mayweather zijn bokshandschoenen aan de haak hing, kende hij een bijzonder succesvolle carrière. De Amerikaan is ongeslagen in 50 profduels en won titels in 5 verschillende gewichtsklassen. In 2017 keerde hij terug in de ring, voor een lucratief boksgevecht met de Ierse kooivechter Conor McGregor. Hij hield daar een slordige 240 miljoen euro aan over.

   

  Boksen was lange tijd verboden in China. Sinds 2004 staat de sport opnieuw op het olympische programma. In Athene behaalde Zou Shiming brons, de 1e Chinese olympische boksmedaille. In 2008 (Peking) en 2012 (Londen) voegde hij daar nog eens 2 olympische titels aan toe