• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Depoitre komt zijn geluk opnieuw beproeven bij AA Gent: "The beast is back"

  Laurent Depoitre

  Depoitre tekent een contract voor 3 jaar bij zijn ex-club.

  Laurent Depoitre keert terug naar AA Gent. De spits vertrekt bij Huddersfield uit de Premier League en tekende een contract van 3 jaar bij zijn ex-club. 

  De stevige spits keert terug naar AA Gent, waarmee hij in 2015 de eerste landstitel in de clubgeschiedenis veroverde. Hij komt transfervrij over van Huddersfield, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League, en zette zijn handtekening onder een driejarig contract.

   

  Depoitre, die één cap verzamelde bij de Rode Duivels, kende van 2014 tot 2016 2 erg succesvolle seizoenen bij de Buffalo's. Telkens werd hij clubtopschutter. Na de landstitel in 2015 volgde er een indrukwekkende Champions League-campagne, die pas voorbij was in de 1/8e finales (tegen Wolfsburg). Hij eindigde in 2015 2e in de verkiezing om de Gouden Schoen, na Sven Kums.

   

  In 2016 verliet Depoitre AA Gent voor de Portugese topclub FC Porto. Na een teleurstellend seizoen kreeg hij in 2017 zijn kans in de Premier League, bij Huddersfield Town. In zijn 1e seizoen voor Huddersfield speelde de aanvaller 35 wedstrijden, goed voor 6 doelpunten. Afgelopen seizoen kwam hij aan 25 wedstrijden, zonder goals. Vanaf begin maart behoorde Depoitre niet meer tot de selectie.

   

  "We zijn verheugd om onze tweevoudige topschutter, kampioenenmaker, Rode Duivel en smaakmaker in de Champions League-campagne terug te mogen verwelkomen bij KAA Gent. Welcome back Lolo!", zo klinkt het op de clubwebsite.

  "Ik hoop het niveau van mijn vorige jaren bij Gent te halen"

  In een kort interview op de website van de club gaf Depoitre zelf al een eerste reactie op zijn terugkeer naar Gent. "Het is een grote eer. Ik ben heel blij om terug in Gent te zijn. Ik heb hier twee fantastische seizoenen meegemaakt en heb leuke tijden beleefd. Ik heb de atmosfeer, het stadion en de club gemist."

   

  "We gaan proberen zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen en aan de top te spelen. Persoonlijk hoop ik het niveau van mijn vorige jaren bij Gent te halen en misschien nog beter te doen. Ik ben heel gemotiveerd en hoop veel te scoren."