De Witte: "Gevoelens van fans hebben zeker meegespeeld bij transfer Depoitre"

  AA Gent wordt als eerste Belgische club voor de Europese leeuwen gegooid in de tweede voorronde van de Europa League. Voorzitter Ivan De Witte heeft een goed gevoel voor het nieuwe seizoen en is blij met aanwinst Laurent Depoitre. "Er was een goeie klik tussen beide partijen", zegt hij.

  De weg naar de groepsfase van de Europa League is nog lang en begint voor AA Gent tegen Viitorul Constanta, maar het is wel een doelstelling om het ver te schoppen. "Voor een club als Gent moet dat altijd een doel zijn", vindt voorzitter De Witte. "Je moet realistisch zijn in Europa maar de groepsfase halen is toch een minimum. "

   

  "De dynamiek zit zeer goed. We hebben de ambitie om er iets van te maken. We willen ons Europees kwalificeren en onze start in de Belgische competitie niet missen." Vorig seizoen werd die start wel gemist en werd Yves Vanderhaeghe na 10 speeldagen ontslagen. Ook Jess Thorup lag eind vorig seizoen soms onder vuur, maar De Witte vreest niet voor eenzelfde scenario. "We hebben altijd de intentie gehad om samen voort te werken."

   

  "We hebben na het seizoen een heel goed gesprek gehad om te kijken hoe beide partijen het beter konden doen. We hebben ook gesproken over de samenstelling van de ploeg. Hoe kunnen we een team bouwen om te bereiken wat hij voor ogen heeft? Tot op vandaag hebben we min of meer de dingen uitgevoerd waar hij op aanstuurde. De ploeg die we vandaag hebben, is er in zeer nauw overleg gekomen."

  "Depoitre heeft gekozen voor club waar hij zich het best gevoeld heeft"

  Een van de "nieuwe" gezichten bij AA Gent wordt Laurent Depoitre. "Die onderhandelingen waren al een hele tijd bezig. Ik ben heel blij dat we dat lang onder de radar hebben kunnen houden. Niet evident. We wisten dat we in het aanvallende compartiment nog versterking nodig hadden. Nu hebben we iemand die hoog pressing kan voeren. Hij zal nog een tijdje nodig hebben om fysiek weer top te zijn, maar we geloven er heel erg in."

   

  "Dat hij transfervrij was, is mooi meegenomen, maar Depoitre had ook nog diverse andere mogelijkheden, hoor. Ik denk dat hij uiteindelijk voor onze club gekozen heeft omdat hij het hier kent en omdat er een goeie klik was tussen beide partijen. Hij heeft gekozen om terug te keren naar de plaats waar hij zich in zijn carrière tot nu toe het beste gevoeld heeft."

   

  "Natuurlijk spelen ook de gevoelens van de supporters mee. Een topclub zonder fans is geen club. We hechten veel belang aan de ideeën van onze fans. Dat mag niet de enige reden zijn om iemand aan te trekken uiteraard, maar dat deze transfer de fans blij zou maken, heeft zeker meegespeeld. Dat kan ik niet ontkennen."

  Laurent Depoitre.