• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Castors Braine ontmoet Jekaterinenburg van Meesseman in groepsfase EuroLeague

  Landskampioen Castors Braine is ondergebracht in een poule met het Jekaterinenburg van Emma Meesseman in de EuroLeague basketbal voor vrouwen. De Russische topclub is vijfvoudig laureaat van de EuroLeague en won ook de twee vorige edities.

  Vandaag werd in München geloot voor de groepsfase van de EuroLeague basket, de belangrijkste Europese competitie voor vrouwenbasketbal. Landskampioen Castors Braine werd ondergebracht in poule A met naast Jekaterinenburg ook Praag, Bourges, Orenburg, dat vorig seizoen de EuroCup won, Riga, Cukurova en de winnaar van het kwalificatieduel tussen Venetië en het Hongaarse Mikolc.

   

  Castors Braine hoopt bij zijn vierde deelname voor het eerste de groepsfase te overleven. Daarvoor moeten ze bij de eerste vier eindigen om door te stoten naar de kwartfinales. Indien ze vijfde of zesde worden mogen ze nog aantreden in de kwartfinales van de EuroCup. 

   

  Julie Allemand, spelmaakster van de Belgian Cats, komt met de Franse landskampioen Lyon ASVEL in actie in poule B.