• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Barcelona met debuterende Griezmann en De Jong verliest oefenpot tegen Chelsea

  Frenkie de Jong kon niet zegevieren bij zijn debuut.

  FC Barcelona heeft een oefenwedstrijd tegen Chelsea, in het kader van de Rakuten Cup, verloren met 1-2. Aan Spaanse zijde maakten topaankopen Antoine Griezmann en Frenkie de Jong hun debuut in het blauwrode shirt.

  Barcelona en Chelsea bevinden zich dezer dagen in Japan, waar ze samen met Vissel Kobe, de Japanse topclub van onder andere Andres Iniesta en David Villa, deelnemen aan de Rakuten Cup. De Japanse fans van de Spaanse topclub hadden zo de eer om voor het eerst topaankopen Antoine Griezmann en Frenkie de Jong aan het werk te zien.

   

  Griezmann, die deze zomer overkwam van Atletico Madrid voor zo'n 120 miljoen euro, mocht in tegenstelling tot de Jong wel aan de wedstrijd beginnen. Hij zag hoe Chelsea na een goed halfuur op voorsprong kwam via Tammy Abraham.

  Wereldkampioen Griezmann speelde zijn eerste (onofficiële minuten) voor Barcelona.

  Na de pauze werden er heel wat wissels doorgevoerd. Zo mocht aan Spaanse zijde Frenkie de Jong voor het eerst aantreden in het shirt van zijn nieuwe club. Barcelona kwam onder impuls van De Jong gretiger uit de kleedkamer en versierde in het begin van de tweede helft de beste kansen. 


  Een kleine tien minuten voor tijd besliste Ross Barkley de wedstrijd in het voordeel van de Engelsen. De knappe 1-2 van Ivan Rakitic, vlak voor afluiten, veranderde niets meer aan het resultaat.

  Michy Batshuayi was de enige Belg die op het veld stond in Japan. Hij viel in de 70e minuut in bij Chelsea. Lionel Messi, die met Argentinië aan de slag was op de Copa America, was er nog niet bij.