Devenyns: "Alaphilippe is fantastische kerel om mee samen te werken"

  Julian Alaphilippe en Dries Devenyns

  Julian Alaphilippe en Dries Devenyns

  Dries Devenyns en Julian Alaphilippe zijn meer dan alleen maar kamergenoten in de Tour. De Belg en de Fransman van Deceuninck-Quick Step zijn dikke maatjes. "Julian heeft een ongelooflijk gevoel voor ritme", verklapte Devenyns in Vive le vélo.

  Devenyns: "Alaphilippe is geschenk voor de sport"

  Meteen na de 15e etappe schoof Dries Devenyns zijn benen onder de tafel van Maarten Vangramberen. Uiteraard kwam zijn uitstekende relatie met ploegmaat Julian Alaphilippe ter sprake. "Ik denk dat we vaak dezelfde gevoelens en emoties hebben, al is hij misschien wat uitbundiger", probeert Devenyns een verklaring te zoeken voor de klik die hij heeft met Alaphilippe.

   

  Tijdens de rit was te zien hoe Devenyns de bril van zijn maatje aannam. "Hij vraagt af en toe om zijn bril te laten poetsen. Ik denk dat hij graag een goed zicht op de weg heeft", glimlacht Devenyns. "Dan breng ik die bril naar de volgwagen en wordt hij schoongemaakt. Daarna breng ik hem terug. Dat doe ik met plezier."

   

  Kan Alaphilippe de Tour winnen? "Ik weet niet of hij een klassementsrenner is. Wij hebben getraind om etappes te winnen. In de tijdrit is hij boven zichzelf uitgestegen en op de Tourmalet ook. Als zondag zijn mindere dag was, ziet het er nog altijd goed uit. Je kunt maar beter anderhalve minuut voorsprong hebben dan 1'30" achter staan."

   

  "Julian is een fantastische kerel om mee samen te werken. Hij koerst altijd op emotie. Hij is iemand met panache, een geschenk voor de sport. Julian heeft ook een ongelooflijk gevoel voor ritme. Hij kan dansen en drummen. Misschien verklaart dat ook zijn sportieve superioriteit, omdat zijn neuromotoriek heel speciaal is."

  Rowe speelt met zijn camera: "De Gendt, ontsnapping?"

  Lof voor jonge Vansevenant

  De 20-jarige Mauri Vansevenant, zoon van ex-prof Wim, won afgelopen weekend de Giro Valle d'Aosta, een zware rittenkoers bij de beloften. "Ik hoorde een oud-coureur zeggen dat Mauri Vansevenant misschien wel de beste klimmer is die we ooit gekend zullen hebben in België", vertelt Karl Vannieuwkerke.

   

  "Dit zijn wel waardemeters", weet José De Cauwer. "Je ziet nu ook meer dan vroeger dat de mannen doorgroeien. Vroegers stelde je 5 jaar later de vraag waar die jongens naartoe waren. Nu blijven ze allemaal. Dat zijn jongens die nu meedoen in de Tour. Dat ligt aan een betere begeleiding en vooral betere controles."