Van Aert mag vanaf morgen thuis herstellen na zware valpartij

  Wout van Aert mag morgen het ziekenhuis in Pau verlaten. Hij wordt overgebracht naar België en kan dan thuis herstellen. Van Aert werd in Pau geopereerd na zijn zware valpartij in de individuele tijdrit afgelopen week.

  De Tour van Van Aert kwam vrijdag pijnlijk ten einde na een valpartij in de laatste kilometer van de tijdrit. De renner van Jumbo-Visma hield er een diepe snijwonde aan zijn rechterdij aan over en werd naar het ziekenhuis in Pau gebracht. Daar werd hij meteen geopereerd.

   

  Na enkele dagen herstellen mag Van Aert morgen naar huis. Hij wordt naar België overgebracht. Eerst volgt wel nog een controle in een ziekenhuis hier. "De buisjes die gebruikt werden om bloed en wondvocht af te voeren, werden gisteren verwijderd", liet zijn ploeg weten. "Nu is het vooral belangrijk om infecties te vermijden. Het is afwachten hoe zijn herstel evolueert."

   

  In België wacht hem wel nog een lange revalidatie. Volgens zijn dokters zou hij bijna 2 maanden niet kunnen fietsen, maar zelf hoopt hij al sneller weer op de fiets te kunnen stappen.