• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Team Ineos: "Alaphilippe heeft een moeilijke puzzel gemaakt van de Tour"

  Dave Brailsford gelooft nog in kopmannen Geraint Thomas (2e) en Egan Bernal (5e).

  De Ronde van Frankrijk loopt niet zoals gepland voor Team Ineos door "het domino-effect" van geletruidrager Julian Alaphilippe. "Maar om de Tour te winnen moet je er staan van begin tot einde", toont titelverdediger Geraint Thomas zich strijdvaardig voor de Alpen.

  Thomas heeft streep voor op Bernal bij Team Ineos

  Team Ineos is Team Sky niet. Na de jarenlange hegemonie van de Britse wielerformatie in de Tour loopt het na de doorstart minder vlot. Volgens ploegbaas Dave Brailsford is dat voornamelijk de schuld/verdienste van woelwater Julian Alaphilippe, die ook na de Pyreneeën nog verrassend de gele trui draagt.

   

  "Hij heeft het verloop van deze Tour volledig veranderd", zei Brailsford op de persconferentie tijdens de tweede rustdag. "Alaphilippe heeft tijd gewonnen in stijl en heeft de manier veranderd waarop ploegen rijden."

   

  "Alaphilippe is de grootste verandering in deze Tour. Hij heeft een domino-effect gecreëerd en een moeilijke puzzel gemaakt van deze Tour. Nu moeten alle ploegen proberen om Alaphilippe kwijt te raken, maar ondertussen ook de favorieten voor het algemene klassement in de gaten houden. Dit maakt de wedstrijd compleet anders."

   

  Ook Brailsford had niet verwacht dat Alaphilippe de doortocht door de Pyreneeën zou overleven. "Wie had dat voorspeld? Als hij erin slaagt om de Tour te winnen, zal hij een van de grootste renners aller tijden zijn."

  Als Alaphilippe erin slaagt om de Tour te winnen, zal hij een van de grootste renners aller tijden zijn.

  Dave Brailsford

  Thomas: "Ik kan niet wachten om in de Alpen te rijden"

  Op de Tourmalet had iedereen een sneltrein van Team Ineos verwacht, maar het was zowaar Jumbo-Visma dat een verpletterend tempo oplegde. Geraint Thomas moest afhaken.

   

  "Chris Froome rijdt niet mee en het is duidelijk dat dat een impact heeft op onze ploeg", zoekt Brailsford een verklaring voor de inzinking van zijn ploeg. "Maar de regelmaat zal uiteindelijk lonen. We moeten opportunistisch zijn en minuut per minuut reageren op deze situatie."

   

  Ook titelverdediger Thomas heeft de handdoek nog niet in de ring geworpen. "Ik heb een moeilijke dag gehad op de Tourmalet, maar gisteren ging het beter. Ik kan niet wachten om in de Alpen te rijden. Om de Tour te winnen, moet je er van begin tot einde staan. Er zijn meerdere manieren om de Tour te winnen. We zitten nog niet in het geel, maar met Bernal op de vijfde plek en mijn tweede plek staan we wel sterk."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal