• home
 • video
 • pas verschenen

  Team Ineos: "Alaphilippe heeft een moeilijke puzzel gemaakt van de Tour"

  Dave Brailsford gelooft nog in kopmannen Geraint Thomas (2e) en Egan Bernal (5e).

  De Ronde van Frankrijk loopt niet zoals gepland voor Team Ineos door "het domino-effect" van geletruidrager Julian Alaphilippe. "Maar om de Tour te winnen moet je er staan van begin tot einde", toont titelverdediger Geraint Thomas zich strijdvaardig voor de Alpen.

  Thomas heeft streep voor op Bernal bij Team Ineos

  Video player inladen...

  Team Ineos is Team Sky niet. Na de jarenlange hegemonie van de Britse wielerformatie in de Tour loopt het na de doorstart minder vlot. Volgens ploegbaas Dave Brailsford is dat voornamelijk de schuld/verdienste van woelwater Julian Alaphilippe, die ook na de Pyreneeën nog verrassend de gele trui draagt.

   

  "Hij heeft het verloop van deze Tour volledig veranderd", zei Brailsford op de persconferentie tijdens de tweede rustdag. "Alaphilippe heeft tijd gewonnen in stijl en heeft de manier veranderd waarop ploegen rijden."

   

  "Alaphilippe is de grootste verandering in deze Tour. Hij heeft een domino-effect gecreëerd en een moeilijke puzzel gemaakt van deze Tour. Nu moeten alle ploegen proberen om Alaphilippe kwijt te raken, maar ondertussen ook de favorieten voor het algemene klassement in de gaten houden. Dit maakt de wedstrijd compleet anders."

   

  Ook Brailsford had niet verwacht dat Alaphilippe de doortocht door de Pyreneeën zou overleven. "Wie had dat voorspeld? Als hij erin slaagt om de Tour te winnen, zal hij een van de grootste renners aller tijden zijn."

  Als Alaphilippe erin slaagt om de Tour te winnen, zal hij een van de grootste renners aller tijden zijn.

  Dave Brailsford
  Video player inladen...

  Thomas: "Ik kan niet wachten om in de Alpen te rijden"

  Op de Tourmalet had iedereen een sneltrein van Team Ineos verwacht, maar het was zowaar Jumbo-Visma dat een verpletterend tempo oplegde. Geraint Thomas moest afhaken.

   

  "Chris Froome rijdt niet mee en het is duidelijk dat dat een impact heeft op onze ploeg", zoekt Brailsford een verklaring voor de inzinking van zijn ploeg. "Maar de regelmaat zal uiteindelijk lonen. We moeten opportunistisch zijn en minuut per minuut reageren op deze situatie."

   

  Ook titelverdediger Thomas heeft de handdoek nog niet in de ring geworpen. "Ik heb een moeilijke dag gehad op de Tourmalet, maar gisteren ging het beter. Ik kan niet wachten om in de Alpen te rijden. Om de Tour te winnen, moet je er van begin tot einde staan. Er zijn meerdere manieren om de Tour te winnen. We zitten nog niet in het geel, maar met Bernal op de vijfde plek en mijn tweede plek staan we wel sterk."

  Video player inladen...
  Tour de France
  -
  datumtype ritstart-finishafstandwinnaarleider
  />Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  />Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  />Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  />Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  />Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  />Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  />Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  />Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  />Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  />Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  />Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  />Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  />Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  />Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  />Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  />Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  />Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  />Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  />Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal