Clement over CL-loting: "Kiev is ver, maar de ploeg ken ik nog niet echt"

  Ruud Vormer en Philippe Clement

  Philippe Clement en zijn spelers volgden de Champions League-loting in het nieuwe trainingscomplex in Westkapelle. "We moeten Dinamo Kiev nog scouten", gaf de trainer toe. "Wij zullen nog niet helemaal klaar zijn, maar er is wel al goed gewerkt."

  "Het is een verre verplaatsing", was de eerste reactie van trainer Philippe Clement op de Champions League-loting. Club Brugge ontmoet Dinamo Kiev in de derde voorronde. "Daar verlies je dus wel wat tijd mee, maar de ploeg inschatten is op dit moment moeilijk. Je kent ze niet echt en de transfermarkt is nog open."

   

  "We moeten Kiev nog scouten. Ik heb al gezien dat ze nog de Supercup spelen tegen Sjachtjor Donjetsk. Dat wordt dus een interessante match voor ons om te bekijken."

   

  Oekraïner Sobol kent Dinamo Kiev al wat beter. Hij was tot dit seizoen nog actief in de competitie in zijn eigen land. "Het was een sterk team met veel goeie spelers. Er zit ook heel wat jong talent: Tsychankov, Sjaparenko, Mykolenko, ... Die spelen ook bij de nationale ploeg. Het wordt heel interessant, zeker ook voor mij persoonlijk."

   

  Club speelt eerst thuis. "Dat is geen voordeel", vindt Clement. "Je speelt liever eerst uit om de tegenstander wat te leren kennen en om het dan thuis af te maken. Of wij klaar zijn? Zo klaar als we kunnen zijn. Nog niet alle transfers zijn rond, er zijn een paar spelers die nog maar net aan de voorbereiding begonnen zijn, en zelfs spelers die er nog niet zijn door de Afrika Cup."

   

  "Het zal niet het Club Brugge zijn zoals je dat binnen 1 of 2 maanden zal zien. Dat kan ook niet, maar er is wel al heel goed gewerkt. Ik zie de ploeg beter worden en ik ben ervan overtuigd dat we er zullen staan."