• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Haalbare kaart voor Belgian Cats en Belgian Lions in EK-voorronde

  De Belgian Cats zitten in een haalbare poule.

  De Belgian Cats zitten in een haalbare poule.

  De Belgian Lions en de Belgian Cats kennen hun tegenstanders voor de kwalificaties van het EK basketbal in 2021. Zowel de mannen als de vrouwen hebben een haalbare groep geloot.

  De Belgian Cats waren na hun recente sterke prestaties reekshoofd voor de loting. De Belgische vrouwen moeten het in poule G opnemen tegen Oekraïne, Portugal en Finland. De kwalificaties starten in november. De 9 groepswinnaars en de beste 5 tweedes plaatsen zich voor het EK. Gastlanden Spanje en Frankrijk zijn automatisch geplaatst.

   

  De Belgische mannen treffen in de EK-voorrondes Tsjechië, Litouwen en Albanië/Wit-Rusland/Denemarken. Die laatste 3 landen werken momenteel nog een prekwalificatieronde af. Mede-gastland Tsjechië is al zeker van de kwalificatie in de groep van België. De top 3 in de poule mag naar het EK.