• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kruijswijk: "Hopelijk is Pinot een procentje minder in slotweek"

  Steven Kruijswijk ziet vooral Thibaut Pinot als een te duchten tegenstander.

  Steven Kruijswijk zal nooit een tafelspringer worden, maar met een derde plek in de Tour kan de Nederlander zich niet meer verstoppen. "Ik denk dat ik de Tour kan winnen", zegt de kopman van Jumbo-Visma.

  Met de hulp van meesterknechten Laurens De Plus en George Bennett zweepte kopman Steven Kruijswijk het tempo genadeloos de hoogte in op de Tourmalet. Het leverde hem een derde plek op in de tussenstand, op amper 12 seconden van titelverdediger Geraint Thomas.

   

  "Ik sta mezelf nog niet toe om te dromen van de gele trui in Parijs, maar ik denk wel dat ik dicht in de buurt kan komen", zegt de Nederlander. "Ik denk dat ik de Tour kan winnen. Ik ga er in ieder geval alles aan doen. Ik hoop de lijn van in de Pyreneeën door te trekken."

   

  Kruijswijk vreest vooral tegenstand van Thibaut Pinot. "Hij maakte de afgelopen dagen een heel goede indruk. Hij heeft zichzelf favoriet gemaakt bij iedereen. Met zulke benen rijdt hij bij iedereen weg. Hopelijk is hij een procentje minder in de slotweek."

  Ik sta mezelf nog niet toe om te dromen van de gele trui in Parijs, maar ik denk wel dat ik dicht in de buurt kan komen.

  Steven Kruijswijk

  "Klassement zal beslist worden in Val Thorens"

  Kruijswijk hoopt dat Laurens De Plus en George Bennett ook in de Alpen het verschil kunnen maken.  "We zitten met drie man bij de beste tien tot vijftien klimmers. Dat zorgt ervoor dat we iets kunnen doen in de koers."

   

  "Hopelijk kunnen ze in de Alpen de favorieten onder druk zetten en voel ik me goed genoeg om dan te profiteren. Ik denk niet dat het klassement al beslist zal zijn voor de rit naar Val Thorens op zaterdag. Dat is een vreselijke klim."

   

  Kruijswijk was in 2016 hard op weg om de 99ste editie van de Giro te winnen, maar in de etappe naar Risoul ging het mis: in de afdaling van de Agnello knalde hij in een sneeuwmuur en verloor hij de roze trui. "Ik heb daar veel uit geleerd", vertelt de Nederlander. "Ik blijf nu rustig, ga niet dromen en ben bij de les."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal