• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Schaduwkopman Kelderman stapt uit de Tour met rugpijn

  Wilco Kelderman zal morgen niet meer starten in de 16e rit van de Ronde van Frankrijk. De schaduwkopman van Team Sunweb heeft last van de rug en geeft er noodgedwonge de brui aan.

  Het is voorlopig niet de Tour van Team Sunweb. De Nederlandse ploeg moest al voor de start afrekenen met het forfait van Tom Dumoulin, kon nog geen rit winnen en ziet nu ook Wilco Kelderman verdwijnen uit het peloton. 

   

  De Nederlander heeft last aan de onderrug en kan niet voort. "De laatste dagen heeft Wilco rugpijn en stijfheid", laat Sunweb weten. "De pijn werd erger tijdens de koers en hij kan niet zijn wattage ontwikkelen. Terugkeren na blessure blijkt veeleisend voor Wilco's lichaam. Eerder dan te pushen en de limiet op te zoeken, is het beter voor Wilco om te herstellen voor de rest van het seizoen."

   

  Kelderman stond in het algemeen klassement 59e op 1 uur en 21 minuten van leider Julian Alaphilippe. Na het uitvallen van Dumoulin was Wilco Kelderman samen met Michael Matthews naar voor geschoven als kopman van Team Sunweb.