Elke Vanhoof mist WK BMX in eigen land door zoveelste blessure

  " "

  De 27-jarige is Europese top.

  Het WK BMX vindt van morgen tot en met zaterdag voor de 2e keer in 5 jaar op de Lotto BMX Track in Zolder plaats. Niet van de partij is de Belgische topvrouw Elke Vanhoof. Zij valt geblesseerd af, zodat de Belgische selectie maar 4 m/v sterk is.

  De 27-jarige Vanhoof domineert al jarenlang de BMX-sport in ons land en zorgt ook internationaal voor uitschieters. Zo won ze al brons, zilver en goud op het EK. Op de Spelen van 2016 was ze zesde ondanks een gescheurde meniscus eerder dat jaar.

   

  Het was een voorbeeld van het lichamelijke leed waarmee ze maar al te vaak te kampen heeft. Zo was ze vorig jaar ook afwezig op het WK door een sleutelbeenbreuk. Op het WK 2015 in Zolder haalde Vanhoof de halve finale.

   

  Begin dit seizoen viel ze op de Europabeker in Verona, waar ze een hersenschudding opliep en waarna ze amper nog in competitie kwam. Ze miste ook al het BK en EK en is volgens de Belgische wielerbond nog niet voldoende hersteld.

   

  De 4 Belgen voor het WK in Zolder zijn Ruben Gommers en Mathijs Verhoeven bij de mannen elite, Thibaut Stoffels als junior en Marthe Goossens als juniore. Ze rijden hun wedstrijden allemaal op zaterdag.