• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Man.Utd creëert nieuwe functie: Butt gaat jongeren van 1e elftal bijstaan

  Manchester United heeft Nicky Butt promotie gegeven. De 44-jarige oud-international van United schuift door van hoofd van de jeugdacademie naar hoofd ontwikkeling van het eerste elftal. Die functie bestond voorheen nog niet bij de Engelse topclub.

  Butt zal rechtstreeks rapporteren aan coach Ole Gunnar Solskjær. De voormalige middenvelder speelde 387 wedstrijden voor United: "Ik wil jonge spelers naadloos laten overstappen naar het volgende niveau."

   

  "Ik ben gepassioneerd door het begeleiden, het ontwikkelen en coachen van al het talent dat we hebben om uit te groeien tot topspelers voor de club", legt Butt zijn werk uit.

   

  Nick Cox is de vervanger van Nicky Butt als baas van de jeugdacademie van United, dat vorig seizoen teleurstellend zesde werd in de Premier League. Butt heeft de volle steun van topman Ed Woodward: "Deze veranderingen zullen het excellente werk bij onze jeugd van de voorbije decennia voortzetten. Zo houden we onze traditie van het voortbrengen van wereldspelers in ere."