• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Riel haalt zijn eerste podium op World Series, Geens valt uit

  " "

  Marten Van Riel (archief) eindigde 3e in Edmonton na een sprinttriatlon.

  De Belgische triatleten blijven het deze zomer goed doen. Na de successen van Jelle Geens in Montreal (1e) en Hamburg (3e) was het vannacht in Edmonton de beurt aan Marten Van Riel. Hij eindigde derde in de World Series achter Jonny Brownlee en Mario Mola. Jelle Geens kwam ten val, Claire Michel eindigde net naast het podium.

  Na 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen in de zevende en voorlaatste WTS-serie kwam Van Riel 10 seconden tekort op de Britse winnaar Brownlee en 5 seconden op de Spanjaard Mola.

   

  Van Riel, de nummer 6 van de Spelen in Rio 2016, kwam als tweede uit het water. Met de Fransman Luis, de Australiër Hauser, de Amerikaan Kanute en Brownlee ging de 26-jarige Belg ervandoor bij het fietsen. In het lopen raakten Van Riel en Brownlee met zijn tweeën voorop. Uit de achtergrond kwam Mola evenwel nog opzetten.

   

  Jelle Geens moest opgeven na een massale val bij het fietsen. Met brandwonden en kneuzingen kan hij vandaag niet deelnemen aan de gemengde aflossing. Een streep door de olympische rekening van het Belgische team.

   

  Bij de vrouwen werd Claire Michel vierde, Valérie Barthelemy eindigde op de 14e plaats. Michel kwam 10 seconden van het podium binnen. De zege ging naar de Australische Emma Jackson.

  Eindstand mannen:
  1. Jonny Brownlee (GBr) in 54"52
  2. Mario Mola (Spa) - 54"57
  3. Marten Van Riel - 55"02

  Eindstand vrouwen:
  1. Emma Jackson (Aus) in 1u01'23"
  2. Summer Rappaport (VS) - 1u01'25"
  3. Ashleigh Gentle (Aus) - 1u01'27"
  4. Claire Michel - 1u01'38"
  14. Valérie Barthelemy - 1u02"27

  Tweets over de wedstrijd: