Wellens: "Denk niet dat Pinot bezig is met de bolletjestrui"

  Tim Wellens in zijn bolletjestrui.

  Tim Wellens in zijn bolletjestrui.

  Tim Wellens heeft zondag zijn 13e bolletjestrui in ontvangst genomen. De renner van Lotto-Soudal heeft zijn zinnen gezet op het bergklassement, maar beseft dat het niet simpel zal zijn om de bollen tot Parijs vast te houden.

  "Ik had vandaag graag willen meegaan in een ontsnapping, maar daar heb ik in de beginfase van de wedstrijd wat te veel energie ingestoken. Daardoor moest ik lossen, omdat ze bleven koersen. Ik dacht dat ze vlugger zouden wegrijden. Dat was een slechte inschatting van mij", vertelt Tim Wellens na de 15e rit.

   

  "Het is jammer dat ik vandaag geen punten kon pakken voor het bergklassement. Ik denk dat rit 18 en 19 beslissend zullen zijn. In die etappes zullen de benen spreken en ik hoop dan goeie benen te hebben. Dan is er misschien iets mogelijk."

   

  In het bergklassement telt Wellens momenteel 14 punten voorsprong op eerste belager Thibaut Pinot. "Maar ik denk dat hij niet zo bezig is met de bolletjestrui. Hij focust op het klassement en daar heeft hij volledig gelijk in. Ik heb zeker een kans, maar het wordt niet makkelijk. Als ik goeie benen heb in de 18e en 19e rit, kan het", herhaalt hij.