Mauri Vansevenant (zoon van) pakt eindzege in prestigieuze Giro Valle d'Aosta

  Mauri Vansevenant

  Mauri Vansevenant is de zoon van voormalig profrenner Wim Vansevenant.

  Mauri Vansevenant (20) heeft de eindzege gepakt in de Giro Valle d'Aosta, een prestigieuze rittenwedstrijd bij de beloften. Vansevenant, de zoon van voormalig profwielrenner Wim Vansevenant, werd 11e in de slotrit, maar hield in het eindklassement een ruime voorsprong van 4'30" over op de 1e achtervolger.

  De ritwinst in de 5e en laatste etappe was voor de Italiaan Andrea Bagioli, die volgend seizoen prof wordt bij Deceuninck-Quick Step. Hij was in een sprint sneller dan een andere landgenoot, Maxim Van Gils.

   

  Vansevenant nam de leiderstrui over na de 3e rit en hield nadien makkelijk stand. Hij volgt op de erelijst de Kazak Vadim Pronskiy op. In het verleden wonnen grote namen als Gilberto Simoni (1992), Thibaut Pinot (2009) en Fabio Aru (2011 en 2012) de Giro Valle d'Aosta. Vansevenant is de 2e Belg op de erelijst na Luc Wallays, winnaar in 1983.

  Ook het Vive le Vélo-oog had de sterke prestatie al in de gaten

  "Vansevenant legt mooie adelbrieven voor"